Якось раніше ми вже розповідали, що при розрахунку пенсії в Україні ПФУ завжди враховує середню заробітну плату та страховий стаж.

Третім важливим аспектом, що впливає розмір пенсії, є вік пенсіонера. Наразі, щоб вийти на заслужений відпочинок у віці 60 років, українцям потрібно мати щонайменше 30 років страхового стажу. У 2028 році – потрібно буде відпрацювати щонайменше 35 років.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

На офіційній сторінці Пенсійного фонду України в соціальній мережі Facebook постаралися відповісти на важливе питання.

— Як здійснюється перерахунок пенсії працюючому пенсіонеру, якщо після призначення або попереднього перерахунку пенсії він отримав менш як 24 місяці страхового стажу?

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще
— Якщо після призначення/попереднього перерахунку пенсії пенсіонер отримав менше ніж 24 місяці страхового стажу, автоматичний перерахунок пенсії здійснюється, якщо після її призначення/попереднього перерахунку минуло не менше двох років.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Під кінець там говориться, що у випадку, описаному раніше, враховується виключно стаж, який був придбаний після призначення або перерахунку пенсії. Тоді як розмір та період, за який було визначено заробітну плату, не змінюються.

Нагадаємо, українці можуть підтвердити трудовий стаж онлайн: алгоритм дій

Як повідомляв "Знай.uа", українські пенсіонери з мінімалкою отримають солідну надбавку: хто перший у черзі на 70% "бонусів"

Знай.ua писав, експерт розповів, як українці платять за комуналку під час війни: борг зріс до 120 млрд грн