Більшість українців уже зіткнулися з тим, що вулицю, на якій вони прописані, перейменували.

Звичайно ж, одразу ж виникає питання, чи потрібно змінювати документи після зміни назви вулиці? Впевнені, що ви не раз думали про це. У цьому матеріалі ми розберемося, чи потрібно вже зараз бігти в паспортний стіл і вичікувати черги.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

На це питання відповів юридичний департамент.

Законодавство не передбачає обов'язку вносити відомості про зміну назви вулиці до паспорта громадянина України, оскільки це не є зміною реєстрації місця проживання.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи-підприємця підлягає державній реєстрації відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

Паспортний стіл, скріншот: YouTube
Паспортний стіл, скріншот: YouTube

Перейменування вулиці з місцезнаходженням юридичної особи є зміною місцезнаходження юридичної особи. Це передбачає необхідність внесення відповідних змін до установчих документів.

Водночас законодавство не встановлює граничних термінів зміни відомостей про місцезнаходження.

Нагадаємо, що московські попи УПЦ не пускали відспівати загиблого воїна ЗСУ до храму на Буковині: "Пустіть дитину до церкви".

Раніше ми повідомляли, що українцям спишуть борги за світло, воду, газ та опалення: у Кабміні готують звернення.

Також стало відомо, що українців можуть позбавити субсидії вже з 1 травня 2023 року – як залишитись із соцдопомогою.