В Україні продовжують підніматися ціни на продукти і навіть така дрібниця, як пучок зелені вже коштуватиме чималу суму. Як змінилася вартість петрушки та кропу у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Зелень є чудовим доповненням до багатьох страв, салатів і нерідко вживається як окремий продукт, адже приносить чимало користі організму. Втім, дозволити собі, наприклад, петрушку чи кріп, українцям стало складніше, оскільки цінники стають дедалі вищими.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 5 квітня пучок петрушки вагою 70 грамів у середньому обійдеться 37,15 гривні. Для порівняння у березні цінник був нижчим – 36,95 гривні. Водночас 100-грам петрушки подорожчали з 41,42 до 41,65 гривні. Ці ціни вже є рекордними, і, ймовірно, продовжать зростати.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Набагато помітніше подорожчав кріп. За 100 грамів цієї зелені доведеться заплатити в середньому 46,70 гривні. При цьому у березні середній цінник був на рівні 40,79 гривні. Кріп 250 грамів подорожчав із 112,81 до 114,30 гривні. При цьому за кілограм цієї зелені у супермаркетах доведеться в середньому заплатити так само як місяцем раніше – 475,20 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.

Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на свинину, гречку та олію: що встигло подорожчати на початку квітня.