Олія рафінована, фірми Олейна, значно впала в ціні, здешевшання за місяць становить майже 10%.

В Україні дорожчають ціни на продукти харчування, однак час від часу українцям дають фору, знижуючи ціни на певні види товару. Цього разу подешевшала олія рафінована. 850 мл олії марки Олейна коштує, за даними моніторингового сайту Мінфін - 57,30 грн.

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

Це середня ціна, при чому в Новусі за пляшку такої олії просять лише 49,99 грн.

Скриншот ціни на олію, Мінфін
Скриншот ціни на олію, Мінфін

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

Минулого місяця середня ціна становила 62,75 грн. тобто подешевшання склало майже 10%.

Цікаво, що олія компанії "Щедрий дар" навпаки в середньому подорожчала на гривню. Минулого місяця коштувала 65,76 грн, а в цьому середня ціна склала 66,50 грн.

Скриншот ціни на олію
Скриншот ціни на олію

У березні в Україні різко знизилися ціни попиту на соняшник з боку переробників, які зіткнулися з проблемами реалізації та відвантаження продукції через чорноморські порти. Ринки соняшника та соняшникової олії залишалися малоактивними, оскільки виробники стримували продажі соняшника на внутрішньому ринку або намагалися реалізувати його за кордон. Експерти не прогнозують дефіциту агропродукції на цей рік.

Нагадаємо, ми писали, що українцям розповіли важливу новину про тариф на газ: діятиме лише до 30 квітня.

Як повідомляв "Знай.ua" на 1,5-2% щомісяця: українців готують до регулярного зростання цін на хліб - експерти назвали причини.

Також "Знай.ua" інформував, що Улюблений продукт українців став доступнішим: супермаркети знизили ціни на сало.