До сезону фруктів та овочів ще далеко, тож українці змушені задовольнятися тим, що є на ринку. Але пропозиції регулярно дорожчають, а зростання цін не припиняється вже декілька місяців. На початку квітня ця тенденція торкнулася яблук, винограду та бананів.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін". Порівняно із березнем місяцем подорожчали банани. Однак не суттєво, лише на 7 копійок. Так, на початку квітня вони коштують у середньому 70,41 грн/кг. Ціни у великих супермаркетах практично ідентичні. Найбільш бюджетні варіанти все ж таки в Метро - 69,85 грн/кг, а дорогі у Варусі - 71,90 грн/кг.

Ціни на банани, дані Мінфін
Ціни на банани, дані Мінфін

Найсильніше зросли ціни на виноград – з 189,64 грн/кг до 219,00 грн/кг, якщо порівнювати із місяцем раніше. Зараз у торгових мережах Ашана він коштує 199,00 грн/кг, а в Новусі набагато дорожчий - до 239,00 грн/кг.

Українські яблука тривалий час залишалися найдоступнішими із фруктів, але на початку квітня ціни на них теж підскочили – з 15,91 грн/кг до 17,25 грн/кг. У МегаМаркеті можна купити найдешевше - 15,90 грн/кг, а в Новусі за них доведеться віддати найвищу ціну 18,69 грн/кг.

Водночас подорожчали яблука Айдаред до 21,95 грн/кг, різниця за місяць становила майже одну гривню. Найприємніші ціни у Варусі – 20,90 грн/кг.

Ціни на яблука, дані Мінфін
Ціни на яблука, дані Мінфін

Нагадаємо, супермаркети оновили цінники на свинину, гречку та олію: що встигло подорожчати на початку квітня

Раніше ми писали про те, що в Україні почали знижуватись ціни на курячі яйця: скільки доведеться віддати за десяток на початку квітня