Для того, щоб вийти на пенсію у 2023 році необхідно мати стаж не менше 30 років, але це ще не все. Необхідно прослідкувати чи внесений весь стаж до Пенсійного фонду.

Варто зазначити, що стаж до 2004 року має бути внесений "вручну". В іншому випадку його можуть не зарахувати, і людина залишиться взагалі без виплат. Про це нагадали у Пенсійному фонді України.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Зазвичай, ця процедура відбувається автоматично, і звернень до ПФУ не потребує, однак, у разі, якщо роботодавець або застрахована особа не подали на переведення в електронний вид трудової книжки зі стажем, придбаним до 2004 року, це необхідно зробити самостійно.

Також треба мати на увазі, що якщо стаж, зазначений у реєстрі, недостатній, то можливе призначення пенсії за заявою. Для цього необхідно подати заяву через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Настання пенсійного віку та подача заяви також грають неабияку роль у початку виплат. Наприклад, якщо заява подана впродовж трьох місяців після настання пенсійного віку, то пенсію нарахують з першого дня після дня народження.

У разі звернення до ПФУ з заяою пізніше, то виплати призначать з дати звернення.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні можна виселити людину з квартири без її згоди: як це зробити.

Як повідомляв "Знай.ua" українці отримали право оформити пільги на оплату холодної води.

Також "Знай.ua" інформував, як українці можуть збільшити свою майбутню пенсію, отримуючи мінімальну зарплату.