В Україні розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати, але громадяни мають можливість самостійно збільшити свої виплати. У Пенсійному фонді розповіли, як це зробити.

Українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії, сплачуючи добровільні внески. Наприклад, якщо зараз внести 100 гривень, на момент оформлення та отримання пенсії, сума зросте майже до 455 гривень, як повідомили у пресслужбі ПФУ у відповідь на запитання українця, передає "Хвиля".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Людина розповіла, що працює офіційно, а зарплату отримує у мінімальному розмірі – 6700 гривень. Також вона має додатковий дохід та цікавиться, чи може зробити добровільні внески, щоб збільшити майбутню пенсію. Їй відповіли так – вона має на це право.

Також у відомстві зазначили, що для добровільного внеску слід укласти договір Пенсійним фондом України в електронній формі. Охочі самі вирішуватимуть, у якому розмірі і коли він сплачуватиме внески.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Фактично кожні 100 гривень добровільно сплаченого внеску збільшують місячну зарплату, яка буде врахована для призначення пенсії майже на 455 гривень", - заявили у ПФУ.

Відповідь ПФУ про збільшення пенсії
Відповідь ПФУ про збільшення пенсії

Нагадаємо, пенсію з інвалідності проіндексували не всім: хто залишився з мізерними виплатами

Раніше ми писали про те, що "Нова пошта" порадувала любителів онлайн-шопінгу новою послугою: тепер все буде простіше та дешевше

Як повідомляв Знай.ua, тисячі справ у судах: за що українців масово притягають до відповідальності