В середині березня посадовці анонсували підвищення тарифів на холодну воду у два етапи.

Перший етап має відбутись у квітні — тарифи на водопостачання та водовідведення підвищать на 12,3%. На другому етапі — у липні — тарифи підвищать ще на 14,1%. Олег Попенко, експерт сфери ЖКГ, голова Спілки споживачів комунальних послуг заявив, як можна оскаржити (скаржитися) якість, кількість комунальних послуг. Про це експерт заявив у своєму тг-каналі.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Підняття тарифів на комунальні послуги ніяк не впливає на їхню якість, це перша теза ефіру, і навіть не може нам гарантувати подальші докорінні зміни. Неякісні комунальні та енергетичні послуги ви не можете оскаржити, і змушені їх платити за навіть сумнівної їх якості, як у прикладі з низькою теплотворністю газу, тому що ви платите за кубометри", — розповідає Попенко.

Така сама ситуація з якістю електроенергії, зазначає експерт, коли напруга в мережі може стрибати від 160 до 260, за це ніхто не відповідає або не відповість

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що Нафтогаз надіслав платіжку за будинок, який навіть не підключений до газу.

Як повідомляв "Знай.ua" до 16 гривень за кубометр: українцям можуть двічі підняти тарифи на газ.

Також "Знай.ua" інформував, як Україна пройшла опалювальний сезон 2022-23 і чого чекати від наступної осені: небезпека не минула.