Банк "Райффайзен", який визнали спонсором війни країни-агресорки Росії проти України, підніс українцям ще одну порцію проблем. Справа в тому, що далеко не всі купюри у валюті, якими торгує банк, є справжніми - принаймні це запевняють деякі українці.

Українець придбав європейську валюту у розмірі 200 євро, і під час поїздки до Німеччини його затримала місцева поліція. Хто б міг подумати за фальшиві гроші.

Про цю ситуацію розповів користувач мережі Twitter під ніком "fire walks with us". Дівчину звуть Оксана.

Публікація українки, скріншот: Twitter
Публікація українки, скріншот: Twitter

"Хочете прикол про Райффайзен банку Аваль? Тиждень тому мій дідусь поміняв трохи гривні на 200 євро, у відділенні авалю на Лук'янівці. У понеділок я відправила його з бабусею в гості до тітки до Німеччини. А сьогодні їх затримала німецька поліція за... розрахунок фальшивими грошима", - описала ситуацію дівчина.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Дана публікація викликала у нас інтерес, ми помітили, що у коментарях з'явилися представники банку.

Відповідь банку, скріншот: Twitter
Відповідь банку, скріншот: Twitter

"Вітаємо, Оксано! Описана Вами ситуація не є допустимою і має суттєвий вплив на репутацію Банку. Ми, у свою чергу, хочемо проаналізувати ситуацію, а тому просимо написати нам у особисті повідомлення із зазначенням номера телефону і, по можливості, надати фото квитанції про обмін коштів." , - відповіли представники банку.

Райффайзен банк Аваль, скріншот: YouTube
Райффайзен банк Аваль, скріншот: YouTube

Проте пізніше дівчина вирішила доповнити публікацію і написала наступне: "Тими самими грошима, які він отримав не десь у кіоску-обміннику біля метро або в когось із рук, а в касі банку аваль. Чек про обмін залишився. Як тепер обійтися з банком? Ну і не ходіть туди. Невеликий апдейт по ситуації після розмови з дідусем і бабусею у спокійному стані. Дідусь при обміні отримав 7 купюр (2 по 50 євро, 5 по 20 євро). Фальшивою виявилася одна з двадцяток (що трохи краще, але все одно неприпустимо для банку). Сподіваюся, із ситуацією розберуться.".

Користувачі мережі нагадали українці, що цей банк визнали спонсором війни Росії проти України.

Коментарі до публікації, скріншот: Twitter
Коментарі до публікації, скріншот: Twitter

Нагадаємо, у клієнтів ПриватБанку ночами з карт зникають сотні гривень: банк звинувачує їх самих.

Раніше повідомлялося, що тисячі українців втратять субсидії з 1 травня: озвучено нові умови для отримання допомоги.

Також, шахраї облаштували фейковий обмінник і крали чужі гроші "в польоті": "Два отвори...".