У співробітників ПФУ повідомили, у разі якщо людина працювала на підприємстві, де стався страховий випадок, менш як 12 календарних місяців, середня заробітна плата обчислюється за фактично відпрацьовані календарні місяці.

У разі коли застрахована особа перебувала у трудових відносинах менше ніж календарний місяць, середній заробіток обчислюється за фактично відпрацьований час (календарні дні) перед настанням страхового випадку, повідомили у Пенсійному фонді.

Нещасний випадок на роботі. Фото: Youtube
Нещасний випадок на роботі. Фото: Youtube

У разі коли тарифна ставка не встановлена, розрахунок проводиться відповідно до розміру мінімальної заробітної плати (або її частини), встановленої законом на день настання права на страхову виплату.

У разі якщо між страховим випадком та настанням права на виплату пройшло понад рок, — здійснюється осучаснення заробітної плати.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Виплати, скріншот відео
Виплати, скріншот відео

Також у відповіді ПФУ йдеться про те, що обчислення розрахункового періоду для здійснення страхових виплат проводиться відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1266.

Нагадаємо, ми писали, що кому піднімуть пенсії у квітні: Пенсійний фонд назвав категорії.

Як повідомляв "Знай.ua" на яку суму можуть розраховувати воїни ЗСУ після виходу на пенсію: віллу не купиш.

Також "Знай.ua" інформував, не вистачить навіть на пляшку олії: хто з пенсіонерів приречений на 100 гривень надбавки.