В Україні відбудеться новий перерахунок пенсій, який торкнеться близько 600 тисяч громадян. Виплати перерахують в автоматичному режимі, тож звертатися до органів ПФУ не потрібно. Докладніше про підвищення пенсій розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

Денис Шмигаль наголосив, що незважаючи на складну економічну ситуацію, що склалася в умовах повномасштабної війни, уряд провів уже дві індексації та своєчасно виплачує пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Прем'єр-міністр додав, що березнева індексація – не єдиний перерахунок пенсій у 2023 році. У квітні виплати переглянуть працюючим пенсіонерам з урахуванням збільшеного стажу.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Тепер у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, запровадження яких свого часу ініціював президент Володимир Зеленський, також залишаються чинними", - зазначив він. Шмигаль.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати менше пенсії через війну: у ПФУ розповіли, як цього уникнути та збільшити виплати.

Також наш портал інформував, немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитись від звичної допомоги на оплату комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення пенсійного віку та нова індексація: у Мінсоцполітики розповіли, що чекає на українців.