В Україні ціни на продукти харчування продовжують зростати. Подорожчання торкнулося також і алкогольних напоїв, хоча тривалий час ці позиції були стабільними. Супермаркети вже оновили цінники наприкінці березня.

Актуальними даними поділилися аналітики порталу "Мінфін". Ціни злетіли майже на всі види алкогольних напоїв, окрім вина. Його середня вартість знизилася на 3,57%.

Алкоголь, фото Freepik
Алкоголь, фото Freepik

Українцям підрахували загальний індекс споживчих цін на алкоголь. У березні він становив 101,46%. Тобто за місяць ціни на ці напої зросли на 1,46%, хоча в лютому такого не спостерігалося. Аналітики не називають причин зростання цін.

У березні найсильніше подорожчала горілка – на 5,37%. Пляшка "Хлібного дару" об'ємом 0,5л у середньому коштує 120,11 грн. Також ціни трохи злетіли на ще один популярний напій – пиво. Різниця з попереднім місяцем становила 2,02%. За 0,5л світлого пива зараз доведеться віддати 23,07 грн, темне ще дорожче – 26,71 грн за 0,5л.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ціни на алкоголь, дані Мінфін
Ціни на алкоголь, дані Мінфін

Так як ціни на вино знизилися, а попереду святкування Великодня, це хороша можливість закупитися напоєм. Експерти вже висунули свої прогнози про те, чи дорожчатиме алкоголь у квітні. Їхня думка зійшлася на тому, що ціни мають залишатися стабільними, але підвищений попит може все змінити.

Нагадаємо, популярна каша стала знову дешевшою: яку ціну пропонують українські магазини

Раніше ми писали про те, що ціни влаштували справжні "гойдалки": в Україні знову подешевшали огірки та помідори, але перець міцно "тримається"

Як повідомляв Знай.ua, в Україні за рік зросли ціни на чоловічі труси, кросівки та одяг