Довгий час в Україні обговорювали ціни на електроенергію, та розглядали питання завершення пільгового періоду для населення.

Однак пресслужба Міненерго повідомила, що підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня не буде. На засіданні уряду погодили продовження терміну дії пільгового періоду цін на електроенергію.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Уряд продовжив до завершення осінньо-зимового періоду дію постанови від 5 червня 2019 р. № 483 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії", якою були встановлені тарифи на електроенергію для населення.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні:

  • 1,44 грн/кВт год — для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць;
  • 1,68 грн/кВт год — якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.

Загальна вартість електроенергії складається з усіх цих складових. Тому тарифи на електроенергію можуть значно відрізнятися в залежності від різних чинників.

Нагадаємо, ми писали, що долар в обмінниках потихеньку зростає, але українців готують до гіршого: що буде з курсом у квітні.

Як повідомляв "Знай.ua" Vodafone знайшов спосіб, як "стягнути" з українців 3000 грн за тарифом за раз: подарунок не для всіх.

Також "Знай.ua" інформував, що українці скаржаться на платіжки на газ - використали менше, ніж нарахували.