З 1 березня 2023 року в Україні пройшла чергова індексація пенсій, яку не скасували, незважаючи на повномасштабну війну, яку розпочали росіяни.

Нині ж заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак знову вирішила розповісти про те, що станеться від 1 квітня. З цього дня, як виявилося, для пенсіонерів, які не отримали індексацію, відбудеться перерахунок. І наголосила, що дуже важливо називати це саме "перерахунком", а не "індексацією".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перерахунок пенсій буде здійснено з урахуванням трудового стажу, отриманого пенсіонерами після попереднього перерахунку пенсій. Це стосується, наприклад, тих, хто вийде на пенсію в 2021 році і продовжив працювати. Тобто за рік їхній страховий стаж було збільшено на 24 місяці.

Дар'я Марчак у ефірі телемарафону пояснила, що відбудеться перерахунок на фоні оновленого страхового стажу, що безпосередньо впливає на розмір соціальної виплати.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Кожен випадок розглядається індивідуально", - заявляє вона.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Вартість перерахунку пенсій у квітні становитиме приблизно 100 мільйонів гривень, а до кінця року – близько 900 мільйонів гривень. На ці цілі будуть виділені кошти із власних надходжень ПФУ.

Індексація, нагадаємо, не торкнулася одразу кількох категорій літніх громадян, включаючи колишніх працівників прокуратури, суддів (що отримують довічне грошове утримання), пенсіонерів і тих, хто отримує виплату більше 21 тис. гривень.

Нагадаємо, "Не порахували зарплату за останні роки": чому українцям нараховують мізерні пенсії

Як повідомляв "Знай.uа", українцям спростили процес оформлення пенсії: у ПФУ розповіли про нововведення

Знай.uа писав, як збільшити пенсію рідним та близьким: що потрібно робити