Урядом (Кабінет Міністрів України) було прийнято рішення про впровадження експериментальної програми щодо надання спеціальних соціальних послуг найбільш уразливим групам населення.

Метою є допомога тим, хто опинився у важких обставинах через повномасштабну війну, розпочату росіянами 24 лютого 2022 року, після 8 років збройного протистояння на Донбасі.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Стало відомо, що соціальні послуги будуть забезпечені у закладах охорони здоров'я, які підконтрольні сфері управління Мінсоцполітики. Зокрема, це стосується низки санаторіїв у Трускавці та Миргороді.

Експериментальна програма передбачає 4 види соціальних послуг, включаючи забезпечення необхідного притулку, а також підтримане проживання, соціальну адаптацію та стаціонарний догляд.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Ці послуги безкоштовно надаватимуться людям похилого віку та особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, найбільш незахищеним громадянам буде гарантовано не тільки притулок, а й соціальну підтримку з урахуванням індивідуальних потреб", - йдеться на на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Наскільки ця ідея "приживеться", ми дізнаємося лише з часом.

Нагадаємо, українці отримають збільшення до пенсій: кому і скільки виплатять

Як повідомляв "Знай.uа", як відновити виплату допомоги ВПО у разі переїзду: інструкція від Мінсоцполітики

Знай.uа писав, українцям у Європі "урізають" допомогу - за все доведеться платити зі своєї кишені