Колапс пенсійної системи невідворотно чекає на Україну в найближчі 10-15 років. Якщо не розпочати необхідних реформ, то в майбутньому українці можуть не розраховувати навіть на мінімальну пенсію. Про це заявив викладач економіки у Могилянській школі журналістики Олексій Набожняк в ефірі Громадського радіо.

Цьогорічну пенсійну систему очікує колапс, внаслідок якого українці не зможуть отримувати навіть мінімальної пенсії. Втім, станеться це, за прогнозами, за 10-15 років.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Експерт наголошує, що в Україні зрівнялася кількість пенсіонерів та кількість працюючих громадян. Відповідно, надходжень до ПФУ не вистачає для забезпечення пенсіонерів і, як мінімум, половина коштів на виплату пенсій виділяється з держбюджету.

"Проблема в тому, що станом на даний момент кількість працюючих зрівнялася з кількістю пенсіонерів. Один працюючий забезпечує зі своєї зарплати фінансування одного пенсіонера. Цього, безумовно, не вистачає. Приблизно половина тих грошей, які сьогодні витрачаються на пенсії, додатково до ПФ віддає державний бюджет", - зазначив Олексій Набожняк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Фахівець вважає, що лише перехід на накопичувальну систему дасть шанс українцям отримувати хоч якусь пенсію у майбутньому.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть зробити добровільну пожертву для пенсіонерів: ПФУ запровадив оплату онлайн.

Також наш портал інформував, що українці можуть отримати ще одну грошову допомогу, але є умови: хто і на яку виплату може претендувати.

Крім того, ми писали, хто з українців може вийти на заслужений відпочинок раніше 60 років: цим категоріям належить дострокова пенсія.