Весною починає цвісти різна зелень, а продавці активно її реалізують, зокрема на стихійних ринках. Проте українцям нагадали, що далеко не все можна продавати, а у разі порушення загрожує штраф.

Йдеться про черемшу, яка починає з'являтися наприкінці весни. Популярну рослину тоннами незаконно зрізають в українських лісах, але вона занесена до Червоної книги. Значить, зривати та продавати її ні в якому разі не можна.

Черемша, фото sovkusom.ru
Черемша, фото sovkusom.ru

За незаконний продаж черемші загрожує штраф до 3650 грн. І не має значення, де росла черемша – у лісі чи на власному городі, попереджають у виданні SEEDS.

"Оскільки черемша – рослина червонокнижна, то за її продаж загрожує штраф від 1700 до 3650 грн. Якщо людину затримали в лісі, коли вона зривала черемшу, тоді штраф від 510 до 850 грн, але додатково 62 грн за кожну цибулину за відшкодування збитків", - повідомили українцям.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Начальник відділу державного екологічного нагляду Держекоінспекції на Львівщині Богдан Катюбін заявив, що це питання контролюють спеціальні служби, а поліція проводить рейди для виявлення порушень.

Овочі на ринку, фото rbc
Овочі на ринку, фото rbc

Домашня черемша відрізняється від лісової білим кольором та менш насиченим часниковим запахом.

"Люди почали вирощувати на городах, так само як підсніжники і шафран. Але у законі немає винятків: де б ти її не виростив, продавати не можна. Росте на городі – нехай росте, а зривати і продавати не можна. Штраф буде такий самий, як за лісову", – додав Богдан Катюбін.

Черемша, фото seeds
Черемша, фото seeds

Нагадаємо, українцям час робити запаси? Чи дорожчатиме гречка протягом 2023 року

Раніше ми писали про те, на скільки українські супермаркети змінили ціну на капусту, моркву та картопля.