Чи очікує на українців підвищення пенсійного віку і коли відбудеться нова індексація виплат. Про це розповіла перша заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак в ефірі Єдиних новин.

Українці можуть виходити на заслужений відпочинок щодо досягнення 60-річного віку за умови наявності необхідного страхового стажу. Поки що ці умови продовжать діяти, оскільки в Мінсоцполітики не планують підвищувати пенсійний вік у країні.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Ні, це питання не розглядається", - наголосила Дарія Марчак, маючи на увазі підвищення пенсійного віку.

Заступник голови відомства підкреслила, що основна індексація пенсій вже відбулася, але попереду ще будуть підвищення для окремих категорій пенсіонерів. Наприклад, з 1 квітня пенсії перерахують працюючим пенсіонерам, а з 1 липня ще для кількох категорій.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Власне індексація не має ризиків, вона вже відбулася як факт. 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а з 1 липня будуть індексовані пенсії для тих осіб, які були державними службовцями або співробітниками місцевих органів влади, науковцями та для деяких інших категорій громадян", - наголосила Дар'я Марчак.

Раніше портал Знай повідомляв, хто з українців може вийти на заслужений відпочинок раніше 60 років: цим категоріям належить дострокова пенсія.

Також наш портал інформував, чи пенсіонери-біженці, які отримують виплати за кордоном, можуть залишитися без пенсії? У Мінсоцполітики зробили заяву.

Крім того, ми писали, ПФУ розпочав масштабну перевірку після індексації пенсій: на українців чекають великі проблеми.