Ціни на продукти в Україні змінюються чи не щодня, а супермаркети їх регулярно оновлюють. Тепер споживачі знають, скільки коштуватимуть позиції зі стандартного продуктового кошика - курячі яйця, вершкове масло і хліб.

Портал "Мінфін" зібрав актуальні дані про ціни на продукти та показав українцям. Так, у другій половині березня місяця курячі яйця та хліб подорожчали, а вершкове масло навпаки трохи знизилося в ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Наразі 10 яєць торгової марки "Ясенсвіт" у середньому можна купити за 74,16 грн, тобто подорожчали вони на декілька копійок за місяць. Більша упаковка 18 штук обійдеться в 132,07 грн, а 30 штук - 218,55 грн. Найприємніші ціни можна зустріти в Ашані, Метро та Мегамаркеті.

Ціни на яйця, дані Мінфін
Ціни на яйця, дані Мінфін

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У той же час, нарізка пшеничного хліба Цар зросла в ціні суттєвіше - з 32,96 грн до 35,93 грн за 600 грам. Звичайний цільний ніяк не змінився, але дешевше він обійдеться в Новусі – 31,99 грн.

Ціни на хліб, дані Мінфін
Ціни на хліб, дані Мінфін

Вершкове масло подешевшало лише на декілька копійок і зараз коштує 71,39 грн за 200 грам. Найдешевше продукт обійдеться в Новусі – 69,89 грн, а дорожче у Метро – 72,38 грн.

Ціни на масло, дані Мінфін
Ціни на масло, дані Мінфін

Нагадаємо, вистачить одного пакету: українські супермаркети підняли ціни на цибулю, моркву, капусту та картопля.

Раніше ми писали про те, що в Україні шаленими темпами зростають ціни на овочі: чому і коли ситуація покращає

Як повідомляв Знай.ua, "космічні" ціни овочів борщового набору: скільки доведеться заплатити в Ашані, АТБ, Сільпо та інших мережах