Українці стикнулися з проблемою нестачі страхового стажу перед виходом на пенсію. Відомо, що декілька місяців, а то і років можна докупити, сплативши відповідні внески.

Ощадбанк та Пенсійний фонд розробили спільну ініціативу, за допомогою якої можна сплати добровільних внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування через власний кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Добровільні пенсійні внески потрібні тим, кому не вистачає стажу для розрахунку пенсії або є бажання збільшити базу для її розрахунку. Попередньо слід укласти договір із ПФУ, це можна зробити в електронній формі.

За інформацією "Ощадбанку", внески можна сплачувати за допомогою карток платіжних систем Visa, Mastercard та Простір.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що місяць стажу коштує 22 % від мінімальної зарплати. Наразі це 1474 грн (6700 грн × 22 %). Сума дорівнює мінімальному розміру єдиного соціального внеску. Рік майбутнього стажу таким чином коштуватиме 17 688 грн.

Людина самостійно регулярно сплачує такий мінімальний внесок і заробляє собі стаж, навіть якщо офіційно не працює. Усі дані про сплату внесків відображаються в реєстрі застрахованих осіб.

Нагадаємо, ми писали, що кому з українців нададуть допомогу до 100 тисяч грн: як отримати гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" пенсіонерам, які працюють, зробили попередження: доведеться сплатити податок.

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонерам розповіли, чи враховуватимуть березневе підвищення при призначенні субсидії.