Наші читачі знають, що в Україні для мільйонів громадян із пенсійними виплатами у березні пройшла індексація. Багато людей вже відчули "підвищення", деяким навіть вдалося отримати по 1500 гривень збільшення, але це лише для окремих категорій.

Представники Пенсійного фонду України заявили, що підвищена пенсія за березень враховуватиметься у разі призначення житлової субсидії на період, що не опалюється.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ПФУ.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

"У разі призначення житлової субсидії з початку неопалюваного сезону (з травня по вересень) сукупний дохід обліковується за ІІІ-ІV квартал попереднього календарного року. При цьому доходи у вигляді пенсії враховуються за березень поточного року", - зазначили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також представники ПФУ розповіли, як саме на законодавчому рівні вирішили враховувати доходи при призначенні субсидії на ЖКП.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

"При розрахунку субсидії на літній (неопалювальний) період буде враховано березневу пенсійну виплату. (Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 "Про спрощення порядку надання житлових субсидій послуг, придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива")", - йдеться у повідомленні ПФУ.

Нагадаємо, в Україні тарифи на воду перерахують ще двічі: які суми доведеться платити з 1 квітня та 1 липня.

Раніше повідомлялося, чи дійсний ваш закордонний паспорт: як перевірити свої документи.

Також, зростуть до 13 376 грн: названо категорію осіб, які отримають збільшені пенсії.