Вже більше місяця тривають суперечки щодо того, чи підвищать українцям тарифи на комунальні послуги.

А якщо таке рішення і буде прийнято - то як сильно зміниться ціна на воду, світло, газ... і зараз, виходячи з матеріалуUBR стає хоча б приблизні плани електроенергію.

Тарифи, скріншот: Youtube
Тарифи, скріншот: Youtube

Тариф хочуть підвищити вдвічі, до 2,8 грн за кВт-год, починаючи з квітня цього року. Зокрема, можливе повне скасування фіксованих тарифів та переведення побутових споживачів на вільне ціноутворення.

Це може призвести до зростання суми у платіжці до 470 грн (за тарифом 2,8 грн/кВт-год) або навіть до 840 грн (за повністю ринковим ціноутворенням). Причин такого підвищення кілька. Одна з них – необхідність відновлення пошкодженої інфраструктури, яка продовжує страждати з жовтня 2022 року, коли росіяни розпочали масові ракетні атаки по енергосистемі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Це потребує значних коштів, яких у галузі недостатньо через встановлені державою ціни для населення.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Наразі в Україні спеціально утримують тарифи на довоєнному рівні — 1,44 грн/кВт-годину та 1,68 грн/кВт-годину. Завдання забезпечення цих цін поставлено на 2 компанії, включаючи "Укргідроенерго" та "Енергоатом".

Нагадаємо, за рік на 30%: які продукти можуть подорожчати в Україні та коли буде пік зростання цін

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні тарифи на воду перерахують ще двічі: які суми доведеться платити з 1 квітня та 1 липня

Знай.ua писав, холодний душ для неплатників: за що українцям почали нараховувати непідйомні штрафи