Українцям з початку війни надають різну допомогу, але не лише грошову. Також є можливість отримати сертифікати на продукти харчування та не тільки.

Продуктові сертифікати належать не лише переселенцям із зон бойових дій, а й іншим людям, які опинилися у скрутному фінансовому становищі. Їх видають через платформу "єДопомога".

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Процедура для отримання сертифікатів дуже проста. В "єДопомога" потрібно знайти розділ "Отримати допомогу". Далі заповнити форму реєстрації: номер телефону, ПІБ та місто, в якому ви зараз перебуваєте. Також потрібно вказати соціальний статус – багатодітна мати, пенсіонер тощо.

Можна обрати, у якому супермаркеті ви бажаєте отримати продукти. Благодійник має обрати саме вашу заявку, сплатити її та надіслати код в особистому кабінеті на "єДопомога" або за номером телефону.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Щоб отримати продукти на касі супермаркету, потрібно надати касиру цифри коду із СМС або показати передплату зі штрих-кодом для сканування.

Сертифікат разовий та діє лише 30 днів після оплати. Він поширюється не лише на продукти харчування, а також на ліки, засоби гігієни, паливо. Все це видається безкоштовно.

Раніше ми писали про те, відставити паніку: що робити, якщо затримують виплати для ВПО - куди звертатися

Також портал Знай.ua писав, що українці з боргами за комуналку мають право оформити субсидію: що для цього потрібно

Як повідомляв Знай.ua, Україні загрожує дефіцит та подорожчання деяких овочів: експерт пояснив, у чому причина