Похід до супермаркету – це частина щоденної рутини українців, бо не кожен має можливість закупитись на тиждень/місяць уперед, як це робиться в інших країнах.

Ми робимо покупки і практично ніколи не замислюємося над тим, чи правильну ціну нам вказали в чеку, чи не надурили...

Овочі в супермаркеті, фото press.lv
Овочі в супермаркеті, фото press.lv

Однак супермаркети використовують різні хитрощі, щоб заробити більше грошей на покупцях. Тому варто поговорити про найпоширеніші прийоми продавців, щоб кожен знав, де його можуть надурити.

Найпопулярніші схеми обману в супермаркетах включають подвійні цінники, заміну терміну придатності, продаж простроченого товару, вказівку ваги з тарою і фальшиві акції. Великі торгові мережі та невеликі міні-маркети використовують ці прийоми для збільшення прибутку.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Закон забороняє всі перераховані вище махінації проти споживачів. Тому, якщо ви раптом помітили щось недобре, можна негайно вимагати повернення грошей за товар. Або, наприклад, у разі подвійного цінника - у вас є повне право заплатити за продукт стільки, скільки написано на ціннику в торговому залі.

При цьому, касири та адміністратори можуть відмовити вам у цьому. Але варто пам'ятати, що Закон України "Про захист прав споживачів" завжди на стороні покупців. Якщо вам відмовили – зверніться до поліції.

Нагадаємо, весна прийшла, але шашлик скасовується: в українських супермаркетах різко подорожчало м'ясо та сало

Як повідомляв "Знай.uа", жінка купила в магазині банани, але в "подарунок" їй попався скорпіон: укусу було не уникнути

Знай.ua писав, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного - тільки вершки та цукор