Зараз, у ході повномасштабної війни, розпочатої РФ 24 лютого 2022 року, українців особливо турбує питання грошей.

Тому що зарплати не зростають, а ціни на продукти, різні послуги, бензин - злетіли до небес, що змушує все частіше думати про те, як вижити. А зараз і зовсім держава подумує про питання підняття тарифів на комунальні послуги, оскільки ті показники, за якими зараз відбувається оплата, вже давно "застаріли".

Тариф на воду, скрін: YouTube
Тариф на воду, скрін: YouTube

Зараз розробляються багато варіантів того, як має бути піднятий тариф на електроенергію через постійні російські ракетні атаки, в ході яких страждає критична інфраструктура. Наприклад, розглядається варіант скасування пільгового тарифу.

Наприклад, Бойко, який є радником прем'єр-міністра України, розповів, що нинішня система тарифів (менше 250 кіловат-годин — 1,44 грн; понад 250 кВт*година — 1,68 грн) неправильна.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Наразі ринкова вартість становить 2,5-3,5 грн за кВт*годин. Рішення про підвищення тарифів може бути ухвалене вже цього року – може навіть цієї весни. Якщо раніше ви могли платити 360 гривень за споживання 250 кВт*год, то за підвищення тарифу вдвічі - ціна зросте до 720 грн.

Нагадаємо, останній промінчик надії: чи впадуть ціни на продукти після зміцнення гривні у 2023 році

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть не платити за газ, навіть боргів не нарахують: є дві умови

Знай.uа писав, був блекаут, а стане "сухойаут"? В Україні вирішили підняти тарифи на воду, у подорожчання кілька етапів