У новому Порядку розширено перелік критеріїв, за якими надається допомога по частковому безробіттю.

Урядова постанова від 3 березня 2023 року № 188 "Про внесення змін до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю" набрала чинності 9 березня. Очікують, що в цьому році допомогою по частковому безробіттю зможуть скористатись 21 тисяча українців. На це передбачено 226 млн грн.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

З новинок — у Порядку розширено перелік критеріїв, за якими надається допомога по частковому безробіттю, зокрема щодо відсутності у роботодавця або фізичної особи - підприємця, яка є застрахованою особою, заборгованості перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців.

Допомога по частковому безробіттю не надається, якщо стосовно роботодавця або ФОП відкрито ліквідаційну процедуру, або він визнає свою неспроможність своєчасно виконувати зобов'язання перед кредиторами через незадовільний стан фінансово-господарської діяльності.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Порядок визначає механізм підтвердження відсутності заборгованості роботодавцями та ФОП, які є застрахованими особами, перед державним (місцевим) бюджетом, зокрема в порядку обміну інформацією між Державною службою зайнятості та ДПС.

Нагадаємо, ми писали, що "Укрпошта" посадить листонош на електробайки, щоб покращити сервіс: обіцяють "швидку і зручну" доставку.

Як повідомляв "Знай.ua" для безробітних в Україні змінили правила нарахування виплат: хто може залишитися без грошей.

Також "Знай.ua" інформував, кому з українців нададуть допомогу до 100 тисяч грн: як отримати гроші.