В Україні продовжують стрімко зростати ціни практично на всі групи товарів та продуктів. Фрукти не стали винятком, зокрема, все менш доступними стають яблука. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У перші тижні весни в українських супермаркетах спостерігається зростання цін на яблука. Цінники поки що далекі від рекордних, але вже помітно вищі, ніж попередні кілька місяців.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Так, станом на 9 березня українські яблука в середньому коштують 14,79 гривні за кілограм. У лютому середньомісячні ціни були на рівні 13,97 гривні. Вартість даних яблук варіюється від 10,90 до 17,58 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Яблука Айдаред в середньому пропонуються по 19,40 гривні за кілограм. Минулого місяця цінник був нижчим більш ніж на 2 гривні – 17,23 гривні за кіло. Діапазон цін на цей сорт становить від 16,90 до 21,90 гривні за кілограм, залежно від мережі супермаркетів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що найвищий цінник на яблука у супермаркетах фіксувався у червні-липні 2020 року - 37-55 гривень за кіло, залежно від сорту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що помідори подорожчали на 73 грн, а огірки продають по 250 грн: супермаркети здивували весняними цінами.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, ми писали, соняшникова олія та яйця в Україні продають тепер за новими цінами: скільки коштуватимуть популярні продукти.