Повномасштабна війна зробила багатьох українців вимушеними переселенцями. Тих, хто залишився в Україні та переїхав до іншого регіону, підтримує державу, виплачуючи допомогу на проживання. У Міністерстві соціальної політики розповіли, чи можна втратити ці виплати, якщо змінити місце проживання у додатку "Дія".

З початку війни багато українців набули статусу ВПО і отримують щомісячні виплати від держави. У Мінсоцполітики розповіли, чи припинять виплату допомоги, якщо змінити фактичне місце проживання у додатку "Дія".

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

"Якщо ви подали заяву на зміну фактичного місця проживання через додаток "Дія" і при цьому отримували щомісячні виплати від держави для внутрішніх переселенців, то допомога надалі триватиме без додаткового звернення до органів соціального захисту населення", - зазначили в Мінсоцполітики.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У відомстві додали, що у разі виникнення проблем чи питань щодо нарахування виплат, переселенцям слід звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям оформити пенсію в окупації: чітка та доступна інструкція для отримання виплат.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати .

Крім того, ми писали, соцдопомогу продовжать автоматично: кому держава виплачуватиме кошти до кінця війни й надалі.