Нацбанк відкликав ліцензію в IBOX, а у monobank просять чекати або поповнювати картку іншими способами.

Фінансовий регулятор, Національний банк України, ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії в АТ "IBOX Bank" та його ліквідацію з 07 березня 2023 року. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Термінал IBOX. Фото: Youtube
Термінал IBOX. Фото: Youtube

Це рішення було спричинене тим, що банк систематично порушував вимогу Нацбанку у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ).

Також в НБУ запевняють, що частка IBOX Bank склала лише 0,1% від активів платоспроможних банків, та виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України, — йдеться в повідомленні НБУ.

Постраждалі від закриття IBOX Bank стали клієнти monobank, які використовували термінали, для поповнення карток готівкою.

7 березня багатьом клієнтам monobank надійшли повідомлення:

У зв'язку з відкликання ліцензії в банку Іbox bank, компанія ТОВ МЕТАПЕЙ (оператор мережі терміналів BOX) тимчасово не приймає поповнення на наші картки. Компанії ТОВ МЕТАПЕЙ потрібен час для укладення нової угоди з іншим банком-партнером (замість АТ АЙБОКС БАНК) для приймання платежів. Будь ласка, використовуйте інші канали поповнення картки monobank готівкою.

Повідомлення від monobank
Повідомлення від monobank

В monobank пропонують уточнювати дані щодо варіантів та умов поповнення в додатку. Попередньо, поповнити картку готівкою можна через термінал мережі EasyPay та City24, а також у касах банків-партнерів: Універсал Банк, А-Банк, Укргазбанк. без комісій.

Нагадаємо, ми писали, що ПриватБанк пропонує послугу, від якої важко відмовитись: 20% від вартості.

Як повідомляв "Знай.ua" пенсії від 8 до 13 тис. грн: якій категорії українців виплатять більше.

Також "Знай.ua" інформував, 5 помилок, через які можна втратити виплати: у Пенсійному фонді попередили, чому можуть позбавити допомоги.