В Україні продовжує наростати інфляція, споживчі ціни поступово, але зростають, але є продукти, які феноменально дорожчають в ціні, хоча їхній попит дещо скорочений через не сезонність.

За декілька місяців ціна на огірки з 75 – 78 гривень у січні сягнула до понад 150 грн, а деякі сорти коштують понад 240 грн. На порталі Мінфін ціни на огірки коливаються від 127 грн до 249 грн за кілограм залежно від сорту.

Ціни на огірки. Фото: скрін youtube
Ціни на огірки. Фото: скрін youtube

Як розповідає Максим Гопка, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу, землетруси в Туреччині не можуть викликати дефіциту овочів в Україні. Проте логістика трансформувалася, а постача продуктів дещо змінилися. А отже деяких категорій продуктів буде менше.

Ціни на огірки. Фото: Мінфін
Ціни на огірки. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Проте не лише землетруси в Туреччині та порушення логістики, вплинули на ціну продукту. Також зменшилися обсяги власної продукції на внутрішньому ринку.

Внутрішній виробник ту максимальну кількість товару, яку міг, вже відправив на внутрішній ринок. Наразі ми як завжди сезонно в кінці зими – в перші тижні весни ще тримаємось на імпортних товарах, але більша частина експорту була з Туреччини, – каже аналітик.

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що в Україні може відбутися підвищення цін на комуналку: на скільки більше доведеться заплатити за електрику.

Як повідомляв "Знай.ua" від оселедця під шубою доведеться відмовитись: як цей вид риби може нашкодити організму.

Також "Знай.ua" інформував, чи загрожує Україні дефіцит гречки та зростання цін на соняшникову олію: експерт розповів, до чого готуватися.