Мораторій на підвищення цін на комуналку частково полегшив українцям життя на тлі постійного зростання цін на продукти, але ми знаємо, що все хороше рано чи пізно закінчується.

І тепер усім українцям залишається лише гадати, які саме комаунальні послуги та наскільки підскочать у ціні. А тепер прийшли і зовсім невтішні новини, що підвищення цін точно не уникнути.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Про це повідомив Глава Нацкомісії Костянтин Ущаповський в ефірі марафону УНІАН.

Зокрема, він розповів про можливе зростання тарифів на електроенергію.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), розглядає мінімальну межу споживання електроенергії та встановлення нових розцінок залежно від обсягу споживання.

"Напрацьовуються нові моделі функціонування ринку електричної енергії, і як один із заходів - кілька сценаріїв підвищення тарифів, у тому числі і для населення" , - сказав Ущаповський.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

При цьому він наголосив, що ті споживачі, які споживатимуть вище цієї межі та мають можливість платити за електроенергію за фактичними витратами на її виробництво та транспортування, платитимуть адекватну ціну.

За словами Ущаповського, це означає, що буде такий самий принцип розподілу ціни за обсягами споживання, який діє і зараз (ціна у разі споживання до 250 кіловат – 1,44 грн, вище 250 кіловат – 1,68 грн за кіловат), проте будуть змінені самі ціни.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Нагадаємо, що в українських супермаркетах подорожчали різні види м'яса та сало: на що ціни "кусаються" найсильніше.

Раніше ми повідомляли, як зробити пенсію більшою: українцям назвали два легальні способи збільшити виплати.