В Україні для пенсіонерів передбачено різні доплати та надбавки до виплат. Зокрема, українці можуть отримувати доплати за віком, за донорство, а деякі просто за те, що проживають у певній місцевості. Про це пише "На пенсії".

Так, українці, які вийшли на заслужений відпочинок та проживають у гірських населених пунктах, мають право на доплату до пенсії. Наприклад, лише на Закарпатті близько 50 тисяч пенсіонерів отримують підвищені виплати. Цікаво, що ця надбавка доступна не тільки для постійних жителів гірських районів, а й пенсіонерам, які переїхали туди, наприклад, як переселенець через бойові дії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Зазначається, що розмір такої надбавки досить високий – 20%. Тобто якщо розмір пенсії українця становить 3000 гривень, то належна доплата становить 600 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім, просто переїхати в гірську місцевість і одразу отримувати надбавку не вийде. Спочатку потрібно отримати статус мешканця на території гірського населеного пункту та отримати відповідне посвідчення. Зробити це не складно, потрібно лише звернутися до місцевих органів влади або до Центру надання адміністративних послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тисячі пенсіонерів не побачили індексації з 1 березня 2023 року: українцям "подарували" по 100 гривень.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, ми писали, соцдопомогу продовжать автоматично: кому держава виплачуватиме кошти до кінця війни й надалі.