В Україні розширюють коло осіб, яким виплачуватимуть одноразову допомогу у розмірі від 2 до 3 тисяч гривень. Про зміни повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Україні вдосконалюють механізм виплат одноразової допомоги українцям, які евакуюються зі звільнених територій. Зазначається, що кошти зможуть отримати як громадяни, які виїжджають евакуаційними потягами, так і люди, які евакуюються спеціальними автобусами.

Соцдопомога. Фото: скрін youtube
Соцдопомога. Фото: скрін youtube

Зокрема, гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами. Люди отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. гривень на дітей до 18 років та осіб з інвалідністю ", - повідомили у міністерстві.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, нововведення, що ініціюється, передбачає запровадження програми верифікації осіб, які отримують допомогу. Це необхідно, щоб запобігти незаконним спробам отримати виплати кілька разів.

Раніше портал Знай повідомляв, що часу залишилося до 20 березня: українці можуть отримати нову грошову допомогу, як подати заявку.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них.