Щойно в Україні почалися серйозні проблеми з електропостачанням, люди почали масово скуповувати різні альтернативи, серед яких генератори – одні з найефективніших, але найдорожчих.

На ринку останнім часом відмічено падіння цін на генератори, і великі українські рітейлери пояснили виданню "Новини.LIVE", з чим це пов'язано.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Співзасновник та співвласник інтернет-магазину Rozetka.ua Владислав Чечеткін заявив, що ціни залежать від попиту. Коли проблеми з електроенергією стали налагоджуватися, людей дедалі менше цікавили генератори та їхня вартість відповідно впала.

А за словами комерційного директора мережі "Фокстрот" В'ячеслава Схильного, попит на товари з цієї групи зменшився на рівень часів, коли обстріли були не таким сильними.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Пояснення цьому просте — нормалізація ситуації в енергетиці. Відповідно, споживачі здебільшого вже не бачать гострої необхідності запасатися таким обладнанням", - наголосив експерт.

Енергетика, фото: Знай.ua
Енергетика, фото: Знай.ua

У зв'язку із зменшенням попиту та великою пропозицією, бренди теж почали знижувати закупівельні ціни, а це дозволяє продавати товари в роздріб за приємнішими цінами та знижками.

Варто зазначити, що у листопаді популярна зарядна станція була за ціною в середньому 72 тис. грн., у грудні після знижки — близько 64 тис. грн., а в січні-лютому ціна знизилася майже вдвічі — до 43 тис. грн.

Нагадаємо, українцям відповіли, чи правда тариф на світ зросте в 4 рази: не підвищували 6 років

Раніше ми писали про те, хто отримує в Україні по 79 тисяч грн на місяць: у мережі показали зарплати нардепів