В уряді обговорюється питання підвищення тарифів на електроенергію, проте це може статися лише після закінчення опалювального сезону. При цьому подорожчання електрики не торкнеться найбідніших українців. Таку заяву зробив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Прем'єр-міністр заявив, що після російських атак ситуація в енергетичному секторі є плачевною. Потрібно вирішувати безліч проблем, а для цього потрібні ресурси, які можна залучити, піднявши ціни на електроенергію. Втім, тарифи не зростатимуть до кінця опалювального сезону.

Ціни на електрику, кадр з відео
Ціни на електрику, кадр з відео

"До кінця опалювального сезону ніякі тарифи не змінюватимуться. Росіяни зруйнували величезну частину нашої електроінфраструктури, окупували станції. Розмір втрат це 40-50% нашої енергоздатності. Безумовно, все потрібно відновлювати, для цього потрібні ресурси, це значно здорожує вартість електроенергії", - зазначив він.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Денис Шмигаль додав, що відсутність відключень світла не є ознакою того, що в енергосистемі все добре. Насправді фахівці докладають багато зусиль, щоб не допустити глибоку енергетичну кризу.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

У разі підвищення тарифу на світ в уряді обіцяють забезпечити вразливі категорії українців субсидіями, щоб вони не відчули зростання цін.

"З боку уряду та Президента ми, однозначно, можемо обіцяти, що вразливі версти населення не можуть постраждати через реалізацію будь-яких проєктів з розвитку, відновлення, стабілізації та розвитку енергоринку в Україні", - заявив прем'єр-міністр.

Раніше портал Знай повідомляв, як можуть змінитись тарифи на комуналку вже навесні: у НКРЕКУ назвали конкретні ціни.

Також наш портал інформував тарифи на газ в Україні: скільки доведеться віддати за куб у березні, ціни постачальників.

Крім того, ми писали, суми у платіжках змусять посивіти: українцям готують нові тарифи на комуналку.