Попередні роки дефіцит винограду в Україні покривався за рахунок імпорту, але зараз імпортують дуже мало через карантини в Європі. Водночас, українські аграрії не можуть покрити навіть внутрішній попит на виноград. Про це у журналі "Садівництво по-українськи" написав Андрій Гайдай, власник розплідника винограду "Виноград-Одеса".

Українські фермери вирощують замало столового винограду і його недостатньо, щоб покрити попит у країні. Водночас покрити дефіцит імпортним виноградом, як у попередні роки, не виходить, оскільки постачання практично зупинилося через карантини в Європі.

Ціни на виноград. Фото: скрін youtube
Ціни на виноград. Фото: скрін youtube

Сьогодні столовий виноград у нас переважно вирощують у господарствах населення. Як наслідок, зазвичай на полицях супермаркетів ми бачимо переважно імпортну продукцію. Але не цього сезону. Європейці до нас свій виноград не везуть, бо в них зняли карантин, і вони з'їдають усі самі. Отже, в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку Андрій Гайдай

Виноград. Фото: скриншот Youtube
Виноград. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Експерт додав, що виноград в Україні подорожчав на 80%. Наприклад, якщо минулими роками виноград із поля у південних регіонах реалізовували за ціною до 30 гривень за кіло, то вже цінника нижче 50-60 гривень за кіло не зустріти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, чи доведеться доїдати картопляні очищення? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".

Крім того, ми писали, що в Україні ціни на овочі та фрукти продовжують стрімко зростати: що подорожчало найбільше.