Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на свинину та сало.

Є цікаві тенденції до зниження цін на ці продукти. Якщо порівнювати січнем середня вартість станом на 1 березня впала відразу на кілька гривень, а деякі позиції подешевшали на 10 і більше гривень.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Вартість свинини

Згідно з відкритими даними, середня вартість свинячої грудинки опустилася з 174,81 грн./кг у січні до 170,29 грн./кг у лютому, лопатка подешевшала з 162,24 грн./кг до 153,15 грн./кг.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ошийок знизився в ціні з 197,44 грн/кг до 191,38 грн/кг, ребра подешевшали з 165,90 грн/кг до 160,21 грн/кг. А шашлик знизився в ціні з 187,60 грн/кг до 179,33 грн/кг.

Ціни на свинину, скріншот: Minfin
Ціни на свинину, скріншот: Minfin

Вартість сала

А ось солоне сало подорожчало порівняно з минулим місяцем майже на 9 гривень – з 270,20 грн/кг до 278,91 грн/кг. А ось домашнє сало за місяць подешевшало на 10 гривень – з 189,00 грн/кг до 179,00 грн/кг.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Нагадаємо, за кіло курятини доведеться "витрусити" з кишень останнє: супермаркети "порадували" новим подорожчанням.

Раніше повідомлялося, незабаром витрати українців зростуть: чому основні продукти можуть подорожчати.

Також, виноград, банани та навіть яблука: у супермаркетах "позолотелі" популярні фрукти.