У березні виплати військовослужбовцям почнуть нараховувати за новими правилами. Йдеться про додаткову грошову винагороду в розмірі 100 тис. грн та 30 тис. грн.

Впровадили нові правила з 1 лютого, але зміни стануть відчутними з березня, адже виплати грошового забезпечення здійснюється в поточному місяці за минулий, тобто нові виплати згідно з новим порядком військовослужбовці отримають в березні.

Вишкіл військових. Фото: Youtube
Вишкіл військових. Фото: Youtube

Отже, винагороду в розмірі 100 тис. грн на місяць продовжать отримувати військові, задіяні у виконанні завдань безпосередньо на лінії зіткнення. Виплату нараховуватимуть пропорційно часу виконання завдань. Крім того, 100 тис. грн будуть платити за конкретний період виконання бойових завдань в районі бойових дій.

50 тис. грн будуть отримувати ті військові, які виконують бойове завдання у складі військового органу управління. Які військовослужбовці матимуть право отримувати таку доплату, буде затверджувати головнокомандувач ЗСУ та Генеральний штаб ЗСУ.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Найсуттєвіша зміна – це скасування 30 тис. грн винагороди для військових, які проходять службу у військових частинах та підрозділах поза межами районів ведення бойових дій (в навчальних центрах, тилових базах тощо). Її будуть отримувати військові, які виконують бойові завдання в районах бойових дій, не на "нулі".

Нагадаємо, ми писали, що компенсація військовим за поранення: хто може отримати гроші та перелік документів.

Як повідомляв "Знай.ua" українців із "білими квитками" можуть мобілізувати: кого стосується.

Також "Знай.ua" інформував, блекаут не вийшов, хочуть засушити Україну: росіяни використають нову тактику вже скоро.