Безробітні українці мають шанс отримати від держави 100 тисяч гривень, але не так, а для створення власного бізнесу. Про нюанси допомоги та умови її надання, розповіли у Міністерстві соціальної політики України.

В Україні відновлюють програму "Рука допомоги" для підтримки малого бізнесу, в рамках якої працездатні українці з малозабезпечених сімей зможуть отримати 100,5 тисячі гривень. Кошти можна буде витратити виключно на розвиток своєї справи, наприклад, необхідне обладнання.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Щоб мати шанс на отримання допомоги, потрібно попередньо скласти бізнес-план, який розгляне спеціальна комісія та ухвалить рішення про виділення чи не виділення грошей. Якщо виплату схвалять, то українцю доведеться у 30-денний термін оформити ФОП.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто зазначити, що отриману допомогу доведеться повернути, якщо протягом трьох років не сплатити податки та внески на суму 100,5 тисяч гривень. Втім, є і "лазівка", що дозволяє не повертати кошти - у перший рік роботи працевлаштувати щонайменше двох малозабезпечених працівників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, впливатиме на розмір пенсії: у Пенсійному фонді пояснили можливі зміни щодо добровільних внесків.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соціальних виплат: що потрібно зробити, щоби не залишитися без допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати субсидію у 2023 році: українцям відповіли на головне питання щодо допомоги на оплату комуналки.