Навіть за умов повномасштабної війни в Україні своєчасно виплачуються пенсії, проте це не виключає можливих затримок. Така проблема може виникнути і з вини пенсіонерів. Хто ризикує тимчасово залишитися без виплат, розповіли у ГУ Пенсійного фонду України (ПФУ) у Донецькій області.

У ПФУ зазначили, що затримка пенсійних виплат може статися, якщо у пенсіонера минув термін дії банківської картки, на яку нараховуються кошти. Більшість банків під час війни автоматично продовжує дію карт, але краще заздалегідь уточнити цей момент у співробітників фінустанови.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Найчастіше банки самостійно повідомляють клієнта про необхідність перевипустити картку, надсилаючи SMS чи повідомлення через мобільний інтернет-банкінг. Але якщо сталося так, що картка заблокувалась після закінчення терміну дії, то потрібно відвідати відділення банку, де допоможуть вирішити проблему.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто зазначити, що пенсія продовжуватиме надходити на рахунок одержувача, але скористатися коштами можна буде лише після перевипуску картки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії "підтягнуті" навіть тим, кому не планували: у Міністерстві соціальної політики розповіли про весняну індексацію.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них.