В Україні з 1 січня 2023 року набули чинності зміни щодо порядку перерахунку соціальних виплат. Так, деяким громадянам загрожують перевірки, внаслідок яких можна залишитися без допомоги. Відповідний проєкт документа, розробленого Мінсоцполітики, опубліковано на сайті Федерації профспілок.

Перевірки загрожують самотнім матерям, які самостійно виховують дітей і отримують фінансову допомогу від держави. Згідно з документом, якщо на депозитному банківському рахунку жінки виявлять понад 100 тисяч гривень, то грошову підтримку можуть скасувати.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Зазначається, що під час перевірки враховуватимуться всі банківські вклади, які має жінка, тому необов'язково, щоб зазначена сума була на одному рахунку. Мати вважатиметься фінансово незалежною державою, яка не потребуватиме допомоги, якщо загальна сума вкладень перевищуватиме 100 тисяч гривень.

Виплати на дитину, кадр з відео
Виплати на дитину, кадр з відео

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто зазначити, що така сама норма застосовується і щодо українців, які бажають оформити житлову субсидію. Якщо хтось із родини має на банківському рахунку понад 100 тисяч гривень, то допомоги на оплату комуналки буде відмовлено.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії "підтягнуті" навіть тим, кому не планували: у Мінсоцполітики розповіли про весняну індексацію.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них.