В українців з'явився шанс влаштувати справжнє свято живота, адже цінники на популярну рибу нарешті знизилися та досить відчутно. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку повномасштабної війни українці спостерігають за стрімким зростанням цін на продукти харчування, але трапляються й рідкісні моменти, коли деякі товари дешевшають. На цей раз зниженням цін порадувала популярна риба, причому як свіжа, так і морожена.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, станом на 24 лютого короп живий в українських супермаркетах у середньому коштує 123,95 гривні за один кілограм. Це помітно дешевше, ніж на місяць раніше, коли цінник був на рівні 150,90 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Оселедець слабосолений також став трохи доступнішим для українців, подешевшавши з 130,93 до 126,40 гривні за кілограм. Діапазон цін на неї є досить широким — від 94,90 до 184,30 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Скумбрію свіжоморожену під кінець лютого можна купити за 105 гривень за кілограм. Ще минулого місяця цінник був помітно вищим – 116,73 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Також наш портал інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.