В Україні зросли закупівельні ціни на молоко. Аналітики пояснюють це скороченням поголів'я худоби через війну та зниження продуктивності ферм. Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстрасорту станом на 21 лютого піднялася на 5 копійок — до 12,18 гривні за кіло без урахування ПДВ. Діапазон цін змінювався від 10,84 до 12,80 гривні за кіло. Також на 5 копійок зросли закупівельні ціни на вищий ґатунок — до 12,18. У господарствах цінники варіювалися від 10 до 12,10 гривні за кіло.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Ціни на молоко першого ґатунку з початку 2023 року залишаються незмінними – 11,67 гривні за кіло. Діапазон цін на продукт був у межах 10–11,90 гривні за кіло.

Ціни на молоко. Фото: скрін youtube
Ціни на молоко. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Аналітики наголошують, що закупівельні ціни на молоко зростають через попит з боку виробників сиру, кефіру, сметани та молока, які мають попит на зовнішніх ринках. Також подорожчання сировини провокують наслідки бойових дій, що призвели до скорочення поголів'я худоби та зниження продуктивності ферм. Також певну роль грає і той чинник, що у зимовий період, у країні традиційно скорочується пропозиція молока та молочної продукції.

Раніше портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.