Частина українців може не платити за комунальні послуги зі своєї кишені. Хто може розраховувати на такий привілей, розповідає "Пенсійний кур'єр".

Українці мають право на пільги від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Претендувати на знижку можуть далеко не всі громадяни, адже є певні умови, за яких вона призначається.

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

"Якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика у розрахунку на одну особу за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році це 3760 грн.). Пільга призначається на 12 місяців із місяця, коли таке право виникає", - йдеться у повідомленні.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зовсім не платити за комуналку, тобто отримувати 100-відсоткову знижку можуть наступні категорії українців:

  • ті, хто має особливі заслуги перед країною та члени сімей таких осіб, у разі їх смерті;
  • пенсіонери, які до виходу на заслужений відпочинок, працювали педагогами, медиками та фармацевтами, спеціалістами із захисту рослин, бібліотекарями у селах та смт;
  • громадяни, які проживають у селах та працювали у музеях, державних та комунальних закладах культури, навчальних закладах сфери культури.

Раніше портал Знай повідомляв, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоби отримати державну допомогу.

Також наш портал інформував, як отримати субсидію у 2023 році: українцям відповіли на головне питання щодо допомоги на оплату комуналки.

Крім того, ми писали, простим українцям можуть підняти тариф на світ у 4 рази: вже навесні можуть чекати на нові ціни.