В Україні існує законопроект №8391, який передбачає миттєву амортизацію витрат на придбання інверторів, акумуляторів та електрогенераторних установок.

Законопроект пропонує знижки на оподатковуваний дохід для платників ЄСВ та включення витрат на генератори до податкових знижок.

Генератори, фото: Київводоканал
Генератори, фото: Київводоканал

У зв'язку з ракетним обстрілом української енергетичної інфраструктури бізнес та громадяни України перейшли на використання генераторів для забезпечення своєї життєдіяльності. Хоча зима практично закінчилася і графіки не використовуються вже понад десять днів.

Тим не менш, у цьому законопроекті йдеться про різні знижки на "витрати". Подібним займається ОСББ. Наприклад, українцям можуть зарахувати до "податків" купівлю генератора та тисячу літрів палива до нього.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Це лише зменшить податкове навантаження", - заявляє адвокат Роман Коган.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Залишається лише питання доцільності. Знову ж таки, зима практично закінчилася. Вже практично не чуєш шуму генераторів на вулиці. Незабаром весна, світловий день йде на збільшення, опалювальний сезон добігає кінця. Споживання електроенергії з кожним днем ​​зменшуватиметься. До того ж, російські ракети все частіше не можуть дістатися "мети" завдяки успішній роботі ППО.

Це питання нагадує недавнє скасування податку на ввезення безпілотників. Лише за рік від початку війни.

Нагадаємо, дозвіл на використання генераторів: які важливі правила діють в Україні

Як повідомляв "Знай.ua", 7-11 грн за кВт: українцям можуть виставити "європейські" тарифи за світло, коли чекати

Знай.uа писав, свічка не знадобиться: 7 способів висвітлити приміщення при вимкненні електрики