Через землетруси в Туреччині, постачання томатів в Україну значно скоротилося.

Аналітики EastFruit зазначають, що через скорочення постачання з Туреччини, та зменшення об'єму тепличних помідорів українського виробника, ціни на томати почали зростати.

Помідори. Фото: скриншот Youtube
Помідори. Фото: скриншот Youtube

Поставки турецьких томатів поточного тижня були малооб'ємними й нерегулярними, при цьому попит у даному сегменті навпаки продовжував зростати. Українські представники тепличних комбінатів повідомили про те, що вони почнуть масово реалізовувати новий оборот томатів лише наприкінці березня. Всі ці фактори призвели до чергового подорожчання імпортних томатів на українському ринку.

На сьогодні вартість імпортних томатів в Україні вже в середньому в 1,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому більшість представників гуртових компаній не виключають чергового підвищення цін у цьому сегменті вже з наступного тижня.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Помідори виробництва Туреччина надходять у продаж у діапазоні 85-100 грн за кілограм, а це на 16% вище ніж минулого року.

Скриншот ціна на помідори
Скриншот ціна на помідори

Нагадаємо, ми писали, що українці відмовилися від деяких продуктів, на тлі здорожчання: що більше не побачимо на столах.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям пропонують пачку солі за 500 гривень: чому така божевільна ціна.

Також "Знай.ua" інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти