Рік війни не лише позбавив українців домівок, нервових клітин та звичного образу життя, серед пропозицій на ринку харчових продуктів також відбувся зсув. Від деяких продуктів українцям прийшлось відмовитися, через значну дорожнечу, а дещо просто зникло з полиць супермаркетів.

Українці почали значно економити та влаштовувати полювання на акційні товари, адже здорожчання цін та втрата частини заробітку далася взнаки. У репортажі ТСН розповіли, які продукти зникли з полиць магазинів, а від чого українці просто відмовились.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Найчастіше українці перестали купувати м'ясо та рибу. У Києві продавці зазначають, що продажі впали більше ніж удвічі. Ціна на рибу за минулий рік зросла на 40%, адже майже всі ця продукція — імпортна. За словами продавців, від риби українці відмовляються частіше.

За словами економістів, доходи українців зменшилися на 25%, тому споживчий кошик змінився – їмо більше картоплі, хліба й макаронів.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube
Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

Український овоч, який вже зникає подекуди в магазинах – це звичайна цибуля. Цінність херсонської цибулі – у зберіганні. Вона менше натягує вологу і тому не так швидко псується. На ринках її мало і вона по 50 гривень за кіло. Через окупацію частина цибулі просто не надійшла до неокупованої України.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні очікується суттєве здешевлення яблук, попри всі труднощі: якими будуть ціни.

Як повідомляв "Знай.ua" імпорт буде не по кишені? Чого очікувати від цін на овочі та фрукти після катастрофи в Туреччині.

Також "Знай.ua" інформував, доведеться доїдати картопляне лушпиня? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".