Повномасштабна війна відчутно вплинула на ціни України. Через постійні перебої зі світлом, багатьом виробникам довелося працювати на генераторах, що стало однією з причин подорожчання, зокрема овочів. Як змінилися ціни на моркву, цибулю, капусту та інші овочі, показують дані моніторингу AgroTimes.

За даними моніторингу, ціни на моркву на найбільшому оптовому ринку заходу України – "Шувар" у Львові за місяць злетіли з 15-16 гривень за кіло до 20-28 гривень за кілограм або на 33-43%. Водночас продовжив дорожчати і цибуля – з 27-30 гривень за кіло овочі злетіли в ціні до 35-38 гривень за кіло. Це на 26-30% дорожче, ніж на місяць раніше.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Капуста також перестає тішити цінами. Так, якщо місяцем раніше овоч коштував у діапазоні від 5 до 9 гривень за кіло, то зараз дешевше за 8-9 гривень за кіло знайти навряд чи вийде.

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Водночас низка овочів зберегла свої ціни. Зокрема, не подорожчали буряки — від 5 до 8 гривень за кілограм. Стабільно тримаються на позначці 4-5 гривень за кілограм ціни на картоплю. Також старі цінники залишились на часнику – від 100 до 120 гривень за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи доведеться доїдати картопляні очищення? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, ми писали, салати та борщ почекають до весни: що найбільше подорожчало з овочів та фруктів в Україні.