Радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко розповів про те, що НКРЕКП обмежила зростання ціни електроенергію, але уряд розглядає кілька різних варіантів лібералізації ринку електроенергії.

Одне з них вважається досить агресивним, оскільки він передбачає " повні " ринкові ціни. Решта пропонують різні варіанти підвищення цін, що дозволить пом'якшити економічний вплив на споживачів.

Лічильник електроенергії. Фото: Youtube
Лічильник електроенергії. Фото: Youtube

Тому вже навесні ми, швидше за все, побачимо затвердження однієї із стратегій. Якщо буде обрано один із радикальних варіантів, в український ринок енергетики швидше прийдуть інвестиції.

Бойко визнав, що такі заходи можуть спричинити невдоволення споживачів, які завжди нервово реагують на підвищення тарифів. Тому є рішення, що ґрунтується на оформленні субсидії, що обов'язково має зняти напруженість.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Сьогодні тариф для побутових споживачів приблизно в чотири рази нижчий за реальну ціну енергії", - заявляє він.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Оцінка 2021 року дає зрозуміти, що державі потрібно буде витратити 40 мільярдів гривень на субсидування вразливих груп, якщо відбудеться заміна діючої системи.

"Така стратегія обійдеться платникам податків дешевше, і при цьому дозволить захистити громадян з низькими рівнями доходу", - повідомляється в інтерв'ю.

Нагадаємо, "Подавитеся...": українці відчули від "Київстар" несподіване подорожчання одразу на 30%, терпіти немає сил

Як повідомляв "Знай.uа", одразу у всіх платіжках: як в Україні навесні зміняться тарифи на комуналку

Знай.ua писав, за опалення, воду, газ і електроенергію платитимете менше: українці дізналися, як знизити ціни за комуналку