Всі, хто користується газом в Україні з недавніх пір стали платити не лише за спожитий газ, але також за його доставку, що мало давати змогу ремонтувати та тримати в робочому стані газотранспортні мережі.

В українців питання про доставку газу досі викликає дещо обурення та нерозуміння. У фахівців часто запитують, як розраховується сума цього платежу і чи не можна платити за доставку, якщо газом не користуєтеся. Відповісти на ці питання взялися у редакції "На пенсії".

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Зазначимо, що навіть у разі не користування газом, сплата за доставку газу нараховується і її слід сплачувати. Обов'язковий мінімальний обсяг газу, за розподіл якого доведеться сплатити облгазу, залежить від переліку газового обладнання у будинку.

Якщо у будинку приладдя лише для приготування їжі — це 39 куб.м на рік. Для будинку, у якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі треба буде заплатити за 126 кубометрів газу. Там, де природний газ використовується комплексно, зокрема – для опалення, або об'єкта споживача, який не є побутовим, за рік слід буде заплати за 314 кубометрів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Доставка газу, кадр з відео
Доставка газу, кадр з відео

Не платити можуть ті споживачі, яких від'єднали від труби, і це має бути підтверджено відповідним актом.

Для тих українців, які проживають та користуються газом, сума за доставку чи розподіл газу нараховується виходячи з обсягів газу, спожитого за попередній газовий рік, тобто з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року.

Нагадаємо, ми писали, що "Нафтогаз" показав нові рахунки за блакитне паливо: скільки платити українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" привід для радості: в Україні ціни на пальне активно знижуються - якою буде ситуація навесні.

Також "Знай.ua" інформував, переплата, передача показників та тариф на доставку: мільйони українців перейдуть на новий формат оплати за газ.